Verschillende soorten raamfolies

Welke raamfolie is nu het beste?

Raamfolie uitgelegd

Is er nu echt een verschil tussen de folies die door verschillende aanbieders gebruikt worden voor ramen tinten van auto’s ? In feite zijn er eigenlijk maar 3 soorten raam folies (los van de fabrikant) waar een installateur of een klant voor kan kiezen, en dat zijn:

  1. “Dyed” window film (alleen maar geverfd)
  2. “High Performance” window film (gemetalliseerd)
  3. “Nano Ceramic” window film (keramische deeltjes)

Dyed raamfolie

De “Dyed” window film is eigenlijk een (goedkope) instap folie. Het woord Dyed (geverfd) zegt het zelf al. Bij deze folie is alleen maar een kleur aangebracht om de ramen een kleurtint te geven. Deze folie wordt door de meeste tinters aangeboden als standaard optie. Nadeel van deze folie is dat deze na verloop van tijd kan verkleuren. Daarnaast is deze folie minder sterk en niet reflecterend. Uw ramen worden wel getint, maar wij van Tint4All willen ook meer prestaties uit ons product halen.

Tint4All gebruikt nooit Dyed raamfolies omdat wij geloven in een hoge kwaliteit en afwerking. Wilt u op een eerlijke manier onze prijzen vergelijken dan is het van belang er zeker van te zijn dat u ook vergelijkbare folies met elkaar vergelijkt.  De gemiddelde warmtewering van Dyed folie is overigens slechts 20% tot 30%.

High Performance raamfolie

De “High Performance” window film is de standaard folie die wij gebruiken bij het tinten. Deze folie is de perfecte match tussen prijs en prestaties. Een High Performance window film is uit meerdere lagen opgebouwd waaronder een gemetalliseerde laag. Dit zorgt voor betere reflectie, betere helderheid (zicht van binnen naar buiten), mooiere kleur, een hogere warmtewering, vele malen langere levensduur enz. kortom niet alleen maar de looks van een getinte auto maar ook de performance die u van goede raamfolie mag verwachten. De gemiddelde warmtewering van deze folie is 50% tot 60%.

Nano Ceramic raamfolie

De “Nano Ceramic” window film is bij Tint4All verkrijgbaar als upgrade (tegen meerprijs) en is de juiste keuze als u echt de maximale performance wilt halen. Deze keramische folie is opgebouwd uit keramische deeltjes die  zorgen voor een maximale warmtewering. Deze extra warmtewering upgrade wordt vaak gekozen door mensen met kinderen of door mensen die heel erg veel in de auto zitten.

Wist u dat? Door deze folie uw airco minder hard hoeft te werken wat ook weer resulteert in significante brandstofbesparing. Daardoor wordt deze upgrade ook vaker gekozen door mensen met een volledig elektrische auto zoals Tesla, Polestar en Cupra. Minder stroom voor de airco betekent dat er meer stroom gebruikt kan worden voor de aandrijflijn. De gemiddelde warmtewering van deze folie is 85 tot 90%.

Dus wilt u zekerheid van professionele raamfolie tegen een standaard prijs. Of kiest u voor maximale performance, dan bent u bij Tint 4 all aan het juiste adres!

Hulsenweg 11, 6031 SP Nederweert

BELANGRIJK LET OP!!!!!

Wilt u er zeker van zijn dat een ramentinter goede kwaliteitsfolie gebruikt? Informeer dan altijd naar het merk en soort folie, zodat u achteraf geen spijt hebt van uw (goedkope) keuze. Een “Dyed” window film is bij veel tinters vaak de standaard. Onze tip is om daar goed op te letten!

Een (kwaliteits) “High Performance” raam folie bevat altijd een gemetaliseerde laag, die nodig is voor warmtereflectie, deze levert altijd een minimale warmtewering van 50%.

“Nano Ceramic”(keramische) raam folie is de beste keuze en kost iets meer. Deze folie zorgt altijd voor een minimale warmtewering van 85%

Het beste advies

Dus mocht u nadenken om uw autoramen te laten tinten dan is het van belang om de juiste keuze te maken:

  • U wilt alleen maar getinte ramen voor de laagste prijs –> kies voor Dyed folie
  • U wilt getinte ramen, duurzaamheid en minimaal 50% warmtewering –> kies voor High Performance folie
  • U wilt getinte ramen, de best mogelijke performance en minimaal 85% warmtewering –> kies voor Nano Ceramic folie

Laat raamfolie altijd aanbrengen door een professional. Verkeerd aangebrachte folie kan veel ergernis verooorzaken en folie verwijderen kost meer dan het aanbrengen ervan. Een ramentinter voert werk uit aan uw auto, waar u zelf zuinig op bent. Onjuiste werkwijzes en onervarenheid kunnen leiden tot schade aan uw auto. Denk aan krassen door het snijden van de folie op de ruit of vocht omdat panelen niet gedemonteerd werden.

Kies voor optimale veiligheid en de zekerheid van een goed product en een professionele aanpak van Tint4All.

Tint4All reviews

5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐  (68 Google reviews)

“Zeer professionele, snelle, eerlijke pur sang ondernemer die zijn vak in alle facetten verstaat. Blindering is zo strak aangebracht alsof de auto zo fabriek af geleverd is. Indien je op zoek bent naar vakwerk en kwaliteit blindering op je autoramen is dit de PLACE 2 BE. Zeer tevreden over het resultaat en voor de uitvoering een 10++ (VW Golf 30-12-2021)”

Anita van Gompel-Cairo

“100% tevreden! Vriendelijke eigenaar die eerlijk advies geeft en zeer professioneel werk aflevert met kwaliteitsfolie tegen een goede prijs!

Zeker een aanrader!”

Anke van Bree

Full Service Ramen tinten

Met certificaat

Neem contact op